Over het dertigersdilemma

Het dertigersdilemma. De periode waarin (vaak hoogopgeleide) mensen te maken krijgen met verwarring en onzekerheid over grote levensthema’s zoals werk, relaties, leefomgeving of kinderen. Wie ben je precies en wat wil je in het leven?

Je bent niet de enige die hier tegenaan loopt. Steeds meer leeftijdsgenoten krijgen ermee te maken. Dit komt onder andere door de toename van sociale vergelijking op social media. Het hoeft ook helemaal niet zo te zijn dat je hier tegenaan loopt rond je 30e levensjaar. Ieders verhaal is anders.

Ikzelf had zo’n periode bijvoorbeeld rond mijn 24e. Ik had twee jaar geleden mijn master behaald en had een leuke baan. Ik had het zelfs op die leeftijd al geschopt tot HR-Manager van een leuk bedrijf. Ik had een relatie, een fijne vriendenkring, een koopwoning en alles op orde. En toch werd ik er niet gelukkig van. Wilde ik dit al wel? Was ik hier niet veel te jong voor? Ik vond het saai en kreeg ontzettende jeuk. Totdat ik het niet meer trok. Ik verbrak mijn relatie, verkocht mijn deel van het huis en ging op reis naar AustraliĆ«.

Op deze periode en mijn reactie daarop heb ik lang gereflecteerd. Zou ik iedereen adviseren om hier op deze manier mee om te gaan? Zeker niet. Hoewel ik er veel van heb geleerd.

Ik deel dit persoonlijke verhaal met je om je te laten weten dat je niet alleen bent. Je hebt er misschien last van, maar ook dit gaat over. Wil je in de tussentijd wat handvatten? Schroom dan niet om contact op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *