Insights Discovery en coaching

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over jezelf en anderen. Als Insights Discovery Practitioner gebruik ik het kleurenmodel regelmatig tijdens mijn coachsessies. Want jezelf ontwikkelen, begint bij het kennen van jezelf. De kleurentaal geeft inzicht in je eigen kleurenvoorkeuren. De kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die je meestal of het makkelijkst laat zien. In deze blog neem ik je deze gedragseigenschappen. Wellicht heb je op basis hiervan al een indruk van de kleur die jouw grootste voorkeur heeft.

De vier Insights kleuren

 • Vurig Rood
  Dit is een sturende en resultaatgerichte kleur. Mensen die veel Rood gebruiken laten een sterke vastberadenheid zien waarmee ze interacties met anderen beïnvloeden.
 • Stralend Geel
  Deze kleur straalt enthousiasme uit en nodigt uit om mee te doen. Mensen die veel Geel gebruiken genieten doorgaans van het gezelschap van anderen en willen graag overal bij worden betrokken.
 • Zacht Groen
  Mensen met een sterke voorkeur voor Groen houden alles wat ze zien tegen het licht van hun waarden en van wat voor hen belangrijk is. Ze gaan vaak op zoek naar harmonie en betekenisvolle relaties.
 • Helder Blauw
  Met als innerlijke drijfveer het verlangen om de wereld om hen heen te doorgronden, willen mensen met een Blauwe voorkeur graag over juiste en volledige informatie beschikken voordat ze een beslissing nemen.

Herken je jezelf in een van deze kleuren? Misschien herken je jezelf wel in meerdere omschrijvingen? Dat kan heel goed kloppen! Want iedereen heeft elke kleur in bepaalde mate in zich.

Hoe kan je een Insights profiel gebruiken?

Een Insights profiel kan veel inzicht geven in waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Waarom je van bepaalde zaken energie krijgt of waarom andere dingen je juist veel energie kosten. Het kan je ook helderheid geven over je relaties met anderen; waarom gaat met de ene persoon alles vanzelf en waarom zit je met andere minder op een lijn. Je gaat door de kleurentaal beter begrijpen waarom mensen reageren zoals ze reageren.

Hierdoor ontstaat zelfinzicht, eigenaarschap en betere relaties.

Wil jij aan de slag met je persoonlijke Insights-profiel? Laat hieronder een bericht achter en ik neem contact met je op.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *