Waarom ‘doen wat je leuk vindt’ niet helpend is

Ik behoor tot een generatie tegen wie veelvuldig is gezegd; ‘je moet doen wat je leuk vindt’. Dat betekent dat het belangrijk is dat je werk doet wat je leuk vindt, dat je je vrije tijd besteedt aan iets wat je leuk vindt. Toch merk ik bij mijn coachees en bij mezelf dat dit niet helpend is. ‘Doen wat je leuk vindt’ is een belemmerende overtuiging.

“Waarom ‘doen wat je leuk vindt’ niet helpend is” verder lezen

Perfectionisme; zo ga je ermee om!

Je ben een perfectionist. Je lat ligt altijd hoog en je bent streng voor jezelf. Als je faalt, dan kan je niemand anders de schuld geven behalve jezelf. Je bent kritisch. Op anderen, maar ook op jezelf. Daardoor ben je nooit écht tevreden met je resultaten. Het kan altijd beter. Je wilt jezelf ook graag verbeteren. Want stilstand staat praktische gelijk aan achteruitgang. Daarom zet je door.

Herken je jezelf in een aantal van de punten hierboven? Dan zou er wel eens een portie perfectionisme in je kunnen schuilen! Ik geef je 5 praktische tips.

“Perfectionisme; zo ga je ermee om!” verder lezen

Insights Discovery en coaching

Insights Discovery is een eenvoudig en toegankelijk kleurenmodel dat inzichten aanreikt over jezelf en anderen. Als Insights Discovery Practitioner gebruik ik het kleurenmodel regelmatig tijdens mijn coachsessies. Want jezelf ontwikkelen, begint bij het kennen van jezelf. De kleurentaal geeft inzicht in je eigen kleurenvoorkeuren. De kleuren verwijzen naar gedragseigenschappen die je meestal of het makkelijkst laat zien. In deze blog neem ik je deze gedragseigenschappen. Wellicht heb je op basis hiervan al een indruk van de kleur die jouw grootste voorkeur heeft.

“Insights Discovery en coaching” verder lezen

De perfecte ochtendroutine

De boeken, zoals Miracle Morning en The 5AM Club, zijn immens populair. YouTube staat vol met de meest inspirerende ochtendroutines van bekende mensen… Alles om jou met één ding te helpen, namelijk het creëren van de meest gezonde, zaligmakende ochtendroutine. Ja, ik heb ze ook gelezen. Dus ja, ook ik ben dagen begonnen met een half uur sporten, schrijven en mediteren. En met koud douchen overigens… totdat het winter werd… brr… En vandaag wil ik met je delen wat ik daarvan geleerd heb, zodat jij jouw fijnste ochtenden ooit kan beleven door de perfecte ochtendroutine. Om teleurstelling te voorkomen; het is waarschijnlijk niet wat je denkt dat het is.

“De perfecte ochtendroutine” verder lezen